Načrtovanje in razvoj spletnih aplikacij

Verzije

v1.0: September, 2014
Objavljena prva verzija gradiva na naslovu http://nsa.zpanel.sckr.si, ki vsebuje sklop HTML: struktura in postavitev elementov spletne strani. V sklopu so primeri postavitve elementov spletne strani, vaje, ki so namenjene samostojnemu delu in preverjanje znanja v katerem je seznam vprašanj za utrjevanje snovi, računalniški test in aplikacija za ustno preverjanje znanja.
v1.1: December, 2014
Dodan sklop CSS: oblikovanje in pozicioniranje elementov spletne strani. Sklop zajema primere oblikovanja in pozicioniranja elementov spletne strani, vaje, ki so namenjene samostojnemu delu in preverjanje znanja v katerem je seznam vprašanj za utrjevanje snovi, računalniški test in aplikacija za ustno preverjanje znanja.
v1.2: Maj, 2015
Dodan sklop JavaScript: dinamične spletne strani. Sklop zajema primere uporabe skriptnega programskega jezika JavaScript, uporabo objektnega modela HTML DOM in lastnosti ter metode objekta Window, vaje, ki so namenjene samostojnemu delu in preverjanje znanja v katerem je seznam vprašanj za utrjevanje snovi, računalniški test in aplikacija za ustno preverjanje znanja.
v1.3: Oktober, 2015
Dodan sklop PHP: razvoj spletnih aplikacij. Sklop zajema primere uporabe skriptnega programskega jezika PHP, delo z datotekami, uporabo obrazcev, sej in piškotkov, vaje, ki so namenjene samostojnemu delu in preverjanje znanja v katerem je seznam vprašanj za utrjevanje snovi, računalniški test in aplikacija za ustno preverjanje znanja.
v1.4: April, 2016
Dodan sklop PHP in MySQL: razvoj spletnih aplikacij in uporaba baz. Sklop zajema primere uporabe skriptnega programskega jezika PHP in delo s podatkovnimi bazami ter vaje, ki so namenjene samostojnemu delu.
v1.5: December, 2016
Zaradi tehničnih omejitev je gradivo prestavljeno na nov strežnik in novo domeno nsa-splet.si.
v2.0: Junij, 2017
Objavljena nova verzija gradiva, ki deluje na principu CMS sistema. Gradivo ima osveženo grafično podobo, oblika je prilagojena vsem napravam. V gradivo je vključen Googlov iskalnik in možnost prevoda z Googlovim prevajalnikom.
v2.1: November, 2018
Dodan sklop Spletišče v katerem je prikazan postopek izdelave odzivnega statičnega spletišča z uporabo okvirja Bootstrap.